ЗАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика» на виставці «Зброя і Безпека-2018» продемонструвало нову версію відомої київської бронемашини «Козак-2», створену відповідно до вимог десантно-штурмових військ ЗСУ та Сил спеціальних операцій.

«Козак 2м-1» має низьку незалежну підвіску, він менший за габаритами ніж попередник і має кращі технічні характеристики по швидкості, запасу ходу, а також протимінній стійкості і захисту від куль (рівень STANAG 2).

Машина може комплектуватися або вежею відкритого типу (з кулеметом ПКТ 7,62 мм або НСВТ 12,7 мм) або з бойовими модулями різного призначення, в залежності від потреб замовника. «Козак 2м-1» здатний до перевезення 8-9 осіб при максимальній швидкості 110 км/год на дальність понад 1000 км.

Представники компанії повідомили, що зразок пройшов відомчі випробування і допущений до експлуатації в Збройних силах України. Відразу після закінчення виставки, цю машину відправили на проведення державних випробувань в повному обсязі для прийняття на озброєння ЗСУ.