Сб. Жов 26th, 2024

Яку клему першою знімати з акумулятора, щоб не вбити електроніку в машині – роз’яснення експерта

Автомобілісти нерідко стикаються з проблемами, пов’язаними з акумулятором: окисленням клем та розрядом батареї. Експерт роз’яснив, чому важливо правильно знімати клеми акумулятора, щоб уникнути пошкодження електроніки та заощадити на ремонті.

Особливо у сучасних автомобілях, як-от преміальні Audi та BMW, відключення акумулятора може мати серйозні наслідки. У таких моделях система може сприйняти це як спробу крадіжки, що призведе до блокування керування двигуном, і розблокувати його можна лише в офіційного дилера. У бюджетніших моделях також можуть виникати незручності, наприклад, скидання налаштувань мультимедійної системи.

Правильний порядок зняття клем є важливим аспектом. Відключення слід починати з «мінусової» клеми, щоб уникнути короткого замикання, яке може пошкодити електронні компоненти автомобіля. Після цього можна проводити заміну акумулятора або чистити клеми.

При встановленні батареї порядок дій протилежний: спершу кріпиться позитивна клема, а потім — мінусова. Після встановлення акумулятора слід відновити налаштування мультимедійного комплексу, щоб забезпечити його коректну роботу.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post