Пт. Жов 18th, 2024

Водіям назвали запитання поліцейських, на які вони не зобов’язані відповідати

Кожен автолюбитель повинен розуміти, що відомості, отримані в процесі спілкування з поліцейським, могли б бути використані проти нього. Однак недосвідчені новачки часто роблять критичні помилки. Експерти розповіли, чому в деяких ситуаціях розумніше не відповідатиме на запитання співробітників у поліції, щоб не потрапити в непросту ситуацію.

Часто представники держслужби ставлять провокаційні питання, які можуть спричинити сумні наслідки. Так вони запитують про стан здоров’я водія. Не варто перепитувати у співробітника поліції, лікар він чи поліцейський. Це може призвести до негативної реакції, краще відповісти, що здоров’я самопочуття, скарг немає. Інше провокаційне питання говорить “Чи давно ви пили алкоголь?”. У такій ситуації співробітник поліції намагається розпізнати реакцію водія. Найкращою відповіддю буде сказати, що не пам’ятаєте.

Якщо поліцейські запитують “Чому порушуєте?”, після чого запрошують у машину для подальшої обробки, багато автовласників у цьому випадку губляться і намагаються пригадати, що вони могли зробити. У цій ситуації вони полегшують завдання співробітника влади, оскільки на блюдечку подають йому своє порушення. Не варто відповідати на запитання, чи співробітник поліції повинен сам назвати причину зупинки.

Є ще одне питання – про наявність заборонених предметів у машині. Не потрібно відповідати на це запитання ствердно навіть жартома, водій може запропонувати поліцейському провести огляд під відеозапис або залучити свідків.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post