Сб. Жов 19th, 2024

Експерти розкрили водіям правила прогріву двигуна авто восени

У другій половині осені, коли стовпчики термометрів в Україні опускаються до 0 градусів, прогрів автомобіля стає дуже важливим, нагадує mauto.

За такої температури фахівці радять прогрівати двигун авто протягом приблизно 3 хвилин. Цього часу достатньо для налагодження нормальної циркуляції мастила в моторі та забезпечення належного змащування його рухомих елементів, що вкрай необхідне в холодну погоду.

Між тим, довготривале прогрівання на місці не є ефективним і може навіть призвести до прискореного зносу силового агрегату та підвищеної витрати палива. Більш раціональним підходом є плавний початок руху після короткочасного прогріву: у цей час двигун продовжує набирати робочу температуру, але не перебуває під значним навантаженням.

Без належного прогріву, особливо за умови низьких температур, мастило стає густішим, що може призвести до більш швидкого зносу деталей і зменшення ефективності роботи мотора. Це може підвищити витрату пального та збільшити кількість шкідливих викидів.

Таким чином, короткий прогрів двигуна перед плавним початком руху є оптимальним рішенням для збереження його ресурсу і зниження витрат на експлуатацію.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post