Вт. Жов 22nd, 2024

Бережіть автомобілі: в Україні працюють понад 400 нелегальних АЗС

Станом на вересень 2024 року в Україні зафіксовано 419 автозаправних станцій, що мають ознаки нелегальної діяльності. Відповідну статистику наводить Нафтогазова Асоціація України (НАУ), інформує видання mauto.

Найбільшу кількість таких АЗС виявлено у Львівській області – 98 об’єктів (23% від загальної кількості), на другому місці Одеська область із 42 об’єктами (10%), і третє місце посідає Івано-Франківська область із 41 АЗС (також 10%).

Як зазначив президент НАУ Ярослав Старовойтенко, такі нелегальні автозаправки не тільки ухиляються від податків, а й реалізують контрафактні ПММ та ігнорують стандарти безпеки. Це призводить до створення недобросовісної конкуренції, адже ціни на пальне в таких АЗС можуть бути нижчими за собівартість. Крім того, діяльність таких автозаправних станцій негативно впливає на надходження до державного бюджету.

Серед ознак роботи АЗС з порушеннями чинного законодавства є відсутність фіскальних чеків, брак даних про роботу каси в тестовому режимі, а також порушення норм містобудування та протипожежної безпеки. У багатьох випадках відпуск пального здійснюється безпосередньо з автоцистерн або ж каністр.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post