Ср. Жов 16th, 2024

Українські бронетранспортери YPR-765 отримали потужні бойові модулі (фото)

Збройні Сили України використовують на фронті гусеничні бронетранспортери YPR-765, які нещодавно були помічені з австралійськими бойовими модулями EOS R400. Відео з демонстрацією відповідного озброєння з’явилося в телеграм-каналі 100-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, повідомляє mauto.

На відео можна побачити бойовий модуль EOS R400, оснащений 40-мм гранатометом, що суттєво підвищує бойові можливості бронемашини, особливо для підтримки піхоти та боротьби з ворожою технікою.

Однією з важливих характеристик модуля є можливість вести вогонь прямо з бойової машини, що робить його дуже ефективним у бойових умовах.

Україна уклала контракт на поставку 50 таких бойових модулів на загальну суму 41 мільйон доларів. Виконання контракту планується до кінця поточного року.

EOS R400 – це відомий модуль, на який можна встановити різноманітне озброєння, зокрема кулемети калібру 12,7 мм, 40-мм автоматичний гранатомет або легку 30-мм гармату ATK M230 LF. Завдяки тепловізійному прицілу модуль виявляє цілі, які знаходяться в межах 5 кілометрів, що значно покращує його бойові можливості.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post