Ср. Жов 16th, 2024

Механіки пояснили, чому не можна глушити двигун авто відразу ж після зупинки

Глушити двигун відразу після зупинки автомобіля – це поширена помилка, яка може завдати шкоди агрегату, особливо якщо він має турбіну. Механіки застерігають, що таке різке вимкнення мотора може призвести до перегріву та недостатнього змащування деталей, що згодом спричинить їхній знос, пише mauto.

Основна проблема полягає в тому, що після вимкнення двигуна припиняє роботу насос, який забезпечує циркуляцію мастила, необхідного для охолодження турбіни та інших деталей. Якщо заглушити мотор одразу після зупинки, залишкова теплота не відводиться належним чином, і це може призвести до перегріву турбокомпресора та пошкодження його компонентів.

Щоб уникнути цього, фахівці радять дати двигуну попрацювати 1-2 хвилини на холостих обертах, щоб він міг охолонути поступово, і мастило продовжувало циркулювати, забезпечуючи охолодження та змащування турбіни та інших деталей.

Поки мотор остигає, водії можуть використати цей час для того, щоб розвантажити автомобіль, або очистити його від бруду, снігу чи льоду, особливо в зимовий період. Це простий, але ефективний спосіб продовжити термін служби силового агрегату і уникнути дорогих ремонтів.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post