Ср. Жов 16th, 2024

Водіїв попередили про “зимові” знаки на дорогах України

Синоптики попереджають про наближення різкого зниження температури по всій території України, що безпосередньо вплине на дорожні умови. Про те, до чого слід бути готовими українським автомобілістам вже найближчим часом – у матеріалі mauto.

Так, з настанням холодів і можливими опадами на дорогах з’явиться попереджувальний знак 1.3 «Слизька дорога», який інформує водіїв про підвищену небезпеку через ожеледицю або мокрий асфальт. Такий знак часто зустрічається взимку і встановлюється на небезпечних ділянках дороги: за межами населених пунктів на відстані 150-300 метрів, а в містах – 50-100 метрів до початку небезпечної зони.

Крім того, на вузьких ділянках доріг можуть встановлювати знаки 2.5 «Перевага зустрічного руху», які встановлюють пріоритетність проїзду. Побачивши цей знак, водій повинен дати дорогу зустрічним транс­портним засобам.

Автомобілістам дуже важливо уважно стежити за знаками, оскільки їх ігнорування, особливо у складних погодних умовах, може призвести до виникнення небезпечних ситуацій і ДТП.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post