Пн. Жов 14th, 2024

9 неписаних правил, яких водіям слід дотримуватися на дорозі

Онлайн автошкола “Час” опублікувала відео на своєму YouTube-каналі, присвячене 9 неписаним правилам для водіїв. У ролику експерти наголошують на важливості дотримання не лише офіційних Правил дорожнього руху, а й негласних норм поведінки на дорозі.

“На жаль, під час навчання в автошколі деякі моменти інструктори не пояснюють, наголошуючи лише на виконанні ПДР. Але без неписаних правил керування вам буде важко на дорозі”, – зазначають автори відео.

Перше правило стосується вдячності: “Дякуйте водіям, які Вас пропустили”. Експерти радять показувати вдячність жестом або короткочасним увімкненням аварійної сигналізації.

Друге правило закликає уникати дорожньої агресії. “Часто автоінструктори в автошколах вчать майбутніх водіїв не звертати уваги на інших учасників дорожнього руху. Головне, на їхню думку, – це суворе дотримання правил дорожнього руху”, – критикують автори такий підхід, наголошуючи на важливості врахування загального потоку руху.

Третє правило стосується паркування. “Паркуйтесь «по людські», думаючи не тільки про себе”, – радять експерти, закликаючи водіїв паркуватися строго по лініях розмітки.

Четверте правило застерігає від різкого старту на зелене світло світлофора. “У жодному разі не рушайте різко відразу, як тільки загориться зелений сигнал світлофора. Особливо якщо йдеться про перехрестя”, – попереджають автори.

П’яте правило закликає попереджати інших про небезпеку на дорозі, наприклад, вмикаючи аварійну сигналізацію при різкому гальмуванні.

Шосте правило стосується комунікації між водіями: “Дайте правильно зрозуміти іншим, що ви поступаєтеся”. Експерти радять використовувати мигання дальнім світлом фар або жести для чіткого сигналу про свої наміри.

Сьоме правило нагадує про обережність на пішохідних переходах та у дворах: “Проїжджаючи по двору, житловій, пішохідній зоні, наближаючись до пішохідного переходу, завжди скидайте швидкість до мінімальної”.

Восьме правило застерігає від підняття речей з підлоги салону під час руху: “Якщо під час руху ви впустили на підлогу телефон, окуляри, сумку та інші речі, не намагайтеся намацати цю дрібничку під час руху”.

Дев’яте правило закликає до особливої уваги при взаємодії з вантажівками: “Найгрубішою помилкою є практика перестроювання перед фурою або іншим великогабаритним транспортним засобом праворуч”.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post