Нд. Жов 13th, 2024

На продаж виставили рідкісний бойовий скутер з потужною гарматою (фото)

На торги у Франції виставлено примітний лот у вигляді рідкісного бойового скутера Vespa TAP150, тираж яких становив лише 600 одиниць.

Цей унікальний мілітарі-моторолер вироблявся протягом 1956-59 рр. французьким холдингом АСМА за ліцензією італійської групи Vespa. Двоколісний транспортний засіб зі 145-кубовим двигуном обладнано безвідкатною 75-міліметровою гарматою М20, здатною вести вогонь кумулятивними снарядами на дальність до 6,5 км.

Скутер, максимальна швидкість якого сягала 66 км/год, вироблявся в інтересах французьких десантників та був адаптований для десантування парашутним способом. Екіпаж складався з двох осіб – стрільця і заряджальника. Вести вогонь можна було лише при повній зупинці моторолера.

Скутери Vespa TAP150 ненадовго засвітилися під час колоніальних воєн в Індокитаї та Алжирі, після чого їх зняли з озброєння у зв’язку з недостатньою ефективністю.

Виставлений на торги екземпляр може похвалитися придатним до експлуатації станом. Слідів корозії на моторолері немає. З видимих дефектів – лише часткова втрата лакофарбового покриття (кілька потертостей).

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post