Сб. Жов 12th, 2024

Експерти попередили водіїв про небезпеку заправки після зливу бензовоза на АЗС

Деякі досвідчені автовласники стверджують, що заправлятися на АЗС, на яку щойно завезли паливо, небезпечно. Інші ж упевнені, що жодних проблем у цьому випадку не повинно бути, оскільки обладнання, як правило, справляється з можливими відхиленнями як паливо. Експерти роз’яснили, чому не варто заїжджати на АЗС, якщо видно, що на ній стоїть бензовоз.

Зазвичай паливо зберігається на нафтобазах, після чого його відправляють безпосередньо на АЗС. Там його зливають у підземні резервуари, де відбувається контакт із металевими стінками, внаслідок чого відшаровуються домішки та утворюються оксиди. Ці речовини є нерозчинними, вони можуть негативно вплинути на роботу ДВЗ.

На всіх автозаправних станціях встановлені спеціальні системи фільтрації, які допомагають очищувати паливо. При цьому на самих колонках також є спеціальні фільтри для тонкого очищення, що затримують дрібні частинки. Якщо свій час їх змінювати, жодних проблем не буде, проте навіть працівники таких станцій говорять про те, що вони бувають забитими.

Експерти зазначають, що, якщо на заправці стоїть бензовоз, краще відмовитися від неї та вибрати іншу станцію, оскільки після розвантаження та попадання палива в резервуари може піднятися осад зі шкідливими домішками. Згодом він осідає внизу, тож ніяких ризиків при заправці надалі вже не буде.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post