Нд. Жов 13th, 2024

Адвокат назвав підступні запитання від поліцейських, на які водіям краще не відповідати

Український адвокат і правозахисник Роман Сімутін рекомендує водіям уникати відповідей на деякі хитрі запитання від поліцейських, які можуть ускладнити ситуацію під час зупинки на дорозі. Про це повідомляє видання mauto.

Юрист виділив чотири запитання, від відповіді на які автомобілістам краще утриматися.

Про здоров’я і самопочуття

Такі запитання замасковані під нібито турботу, але насправді поліцейський може скористатися почутими від вас словами як підставою для застосування алкотестера або направлення на медичний огляд.

Чи вживали вчора алкоголь?

Навіть якщо зараз ви тверезі та добре почуваєтеся, спожитий вчора алкоголь може залишатися в організмі більше ніж добу, що здатне призвести до виявлення більше ніж 0,2 проміле та, відповідно, великих неприємностей.

Чи вийдете ви з авто?

Ви не зобов’язані виходити зі свого транспортного засобу без достатніх підстав. Представник поліції має пояснити правову підставу для вимоги вийти. Якщо вона законна, ви маєте її виконати.

Кудись спізнюєтеся?

Відповідь на це запитання може бути використана як зізнання в недотриманні швидкісного режиму. Пам’ятайте, що поліція зобов’язана надавати докази перевищення швидкості, наприклад, дані з вимірювального приладу, на який має бути чинний сертифікат.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post