Ср. Жов 9th, 2024

Офіційно представлено новий кросовер Dacia Bigster (фото, відео)

Офіційно розсекречено новий кросовер Dacia Bigster. Публічний дебют автомобіля відбудеться найближчими днями на міжнародному мотор-шоу в Парижі. Подробицями про новинку поділилося видання mauto із посиланням на офіційний сайт румунської марки.

Dacia Bigster, фактично, являє собою подовжену версію популярної бюджетної моделі Duster. Машини мають багато спільного і характеризуються гранованим дизайном, масивними крилами, високим розташуванням капота, а також оптикою з Y-подібними компонентами. Звичайно, в наявності і фірмовий обвіс, а дорожній просвіт становить 22 сантиметри. Лінійка колісних дисків Bigster передбачає варіанти розмірністю 17-19 дюймів.

Салони у Duster і Bigster практично однакові. Там домінують рубані лінії, рульове колесо скошене в нижній частині, а функції важеля АКПП покладено на невеликий джойстик. Уже в «базі» присутні цифрова панель приладів і сенсорний дисплей на 10,1 дюйма.

Раніше стало відомо, що у Dacia Bigster буде семимісна модифікація, але поки що розсекретили тільки версію з п’ятьма посадочними місцями, чий багажний відсік вміщує 667 літрів поклажі.

Базовий набір обладнання Bigster – Essential – містить кондиціонер, паркувальні радари і камеру заднього виду. Топова версія Journey може похвалитися системою безключового доступу, клімат-контролем на дві зони, круїз-контролем з адаптивним режимом, датчиками дощу і світла, навігатором, скляним дахом, електроприводами водійського крісла і дверцят багажника.

На старті продажів Dacia Bigster пропонуватиметься тільки з електрифікованими силовими установками. Наддувні бензинові мотори об’ємом 1,2 літра з віддачею 130 і 140 кінських сил доповнені «м’якими» гібридними системами, а на вершині гами розміщений повноцінний гібрид на 155 к.с.

Повідомляється, що 140-сильний варіант витрачає в комбінованому режимі 5,6 л на 100 км і доступний зі штатним ГБО. Для версії на 130 к.с. доступна повнопривідна система, яка має кілька пресетів, включно з режимом допомоги під час спуску.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post