Пт. Жов 4th, 2024

Найдешевша модель Renault стала справжнім хітом продажів (фото)

Минулого року автомобільний ринок став свідком протистояння між дешевою моделлю Dacia від компанії Renault та електромобілем Tesla Model Y. У поточному році це бюджетне авто викликало справжній ажіотаж, значно випередивши конкурентів. Про це пише mauto.

Dacia Sandero, яка вирізняється своєю компактністю, зайняла перше місце у рейтингу продажів. Згідно з даними Carscoops, цей доступний автомобіль став лідером серед нових авто на європейському ринку на початку 2024 року, з загальним обсягом продажів, що перевищив 143 тисячі одиниць.

Останнім часом Tesla Model Y, яка раніше була одним з лідерів на ринку, опустилася до восьмого місця у рейтингу продажів. Ринок електромобілів зазнав помітного сповільнення. Незважаючи на це, у 2023 році Model Y вирвалася на передові позиції у Європі.

Покупці, які цікавляться цими авто, мають різні потреби та бюджети, тому зовсім не перетинається. Вартість та характеристики кожного автомобіля також значно різняться. Наприклад, ціна моделі Dacia Sandero стартує з орієнтовної позначки у 10 000 євро.

Водночас вартість Tesla Model Y починається від 45 000 євро, що у 4,5 раза дорожче. Проте ці дві моделі раніше часто займали схожі позиції у рейтингах продажів в Європі.


By Vlad

Related Post