Пт. Жов 4th, 2024

Буде доступнішим за Duster: Dacia готує новий секретний кросовер

Після презентації нового третього покоління кросовера Duster від Dacia багато хто почав очікувати його більшого брата з семимісним салоном – Bigster, випуск якого запланований на 2025 рік. Однак румунський бренд, що є частиною Renault, також працює над зовсім новим компактним міським кросовером, який обіцяють за ціною ще дешевшою, ніж Duster. Про це пише mauto.

Проєкт тримають у таємниці, але деякі деталі вже відомі. Новий автомобіль буде завдовжки чотири метри й може використовувати платформу CMF-B, що стала основою як для нового Duster, так і для майбутнього Bigster.

Зовнішній вигляд новинки буде оновлений у стилі, який відповідає дизайну нового Duster. Це означає квадратну форму кузова з чітко вираженими деталями та Y-подібними світлодіодними фарами.

Під капотом нового компактного паркетника від Dacia, ймовірно, будуть розміщені два двигуни: 1-літровий Eco-G на 100 к.с. та бензиновий TCe на 90 коней, які вже використовуються в Sandero. Гібридні версії в цьому автомобілі не передбачаються, оскільки це підвищило б вартість проєкту.

Очікується, що ціна нової моделі становитиме від 16 тисяч євро в Європі, що приблизно на 3 тисячі 700 євро менше, ніж поточна базова версія Duster.


By Vlad

Related Post