Ср. Жов 23rd, 2024

Toyota готує до випуску новий електрокросовер за $20 000

Японський автовиробник Toyota може ось-ось здивувати ринок виходом крихітного і доступного електричного кросовера, який буде створений спільними зусиллями інженерів компанії з Suzuki.

За даними інсайдерського японського видання BestCar, “Тойота” та “Сузукі” близькі до прем’єри спільно розробленого SUV, що працює на електриці. Дебют машини, яку можуть назвати bZ1X, заплановано на 2025 рік, пише UaMotors.

Це не вперше, коли Toyota поєднується з іншим автовиробником для створення електрокара. Торік японський бренд працював із земляками в особі Subaru, разом із якими компанії підготували родинні середньорозмірні «паркетники» Toyota bZ4X та Subaru Solterra.

Що стосується новинки компанії, створеної в парі з Suzuki, то їй доведеться виявитися дуже компактним і водночас недорогим автомобілем. Довжина машини може становити приблизно 3,7-метра.

Ще однією цікавою деталлю, розкритою проектом японськими журналістами, стала її очікувана ціна. У “BestCar” припускають, що за новий субкомпактний електричний кросовер “Тойоти” проситимуть трохи більше 20 тисяч доларів або приблизно 2 мільйони рублів за нинішнім валютним курсом.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post