Categories: Новини

Українцям нараховують величезні штрафи за машини, яких вони не мають: що відомо

В Україні почастішали випадки, коли громадяни отримують значні штрафи за нерозмитнені автомобілі на єврономерах. Штраф може сягати 170 000 гривень, а в деяких випадках можливе навіть конфіскування транспортного засобу, якщо митний збір не сплачено протягом 30 днів після ввезення машини, інформує mauto.

Що ще більш тривожно, ці штрафи можуть торкнутися сторонніх осіб, які навіть не підозрюють, що стали жертвами шахрайських схем. Одна з найпоширеніших афер полягає в тому, що шахраї використовують довірливих українців як підставних осіб для ввезення автомобілів на єврономерах. Неподалік від кордону шахраї пропонують підвезти людей, а потім, за допомогою хитрощів або обіцянок, просять надати паспорт для оформлення авто.

Таким чином, автомобіль на єврономерах оформляється на особу, яка не має жодного стосунку до нього. Після закінчення терміну сплати митного збору саме на цю людину виписують штраф у розмірі 170 000 гривень.

Юристи зазначають, що згідно з частиною 1 статті 460 Митного кодексу України, жертва такої афери може уникнути відповідальності, якщо доведе, що її ввели в оману шахраї. Для цього треба подати до поліції заяву про шахрайство та надати документи у підтвердження цього факту. Копії заяви разом разом із власним поясненням ситуації необхідно надіслати до митних органів.

Щоб уникнути потрапляння в шахрайську пастку, важливо бути обережним із людьми, які пропонують оформити «євробляхи» на ваше ім’я або просять документи для тимчасового оформлення авто. Ретельно перевіряйте всі умови і не піддавайтеся на сумнівні пропозиції.

nikolay

Recent Posts

Юристи пояснили водіям, як через суд скасувати будь-який штраф поліції

Юристи радять водіям уважно слідкувати за тим, чи дотримуються поліцейські процедури під час виписування штрафу…

45 хв. ago

Поліцейський назвав допустимий рівень алкоголю для водіїв в Україні

У 2023 році було внесено зміни до правил, що регулюють визначення допустимого рівня вмісту алкоголю…

3 години ago

Toyota готує до випуску новий електрокросовер за $20 000

Японський автовиробник Toyota може ось-ось здивувати ринок виходом крихітного і доступного електричного кросовера, який буде…

4 години ago

Експерт пояснив, чому водіям необхідно розкручувати двигун до максимальних обертів

Існує думка, що максимально продовжити термін служби свого автомобіля можна тільки при дбайливій експлуатації та…

6 години ago

У мережі розкрили секрет нового недорогого автомобіля Honda Prelude

Honda Prelude повернуть у виробництво як недорогу модель спортивного сегменту. Понад 20 років тому цю…

7 години ago

General Motors показав унікальний армійський броньовик (фото)

General Motors представив новий броньований автомобіль для спецслужб, оснащений передовими технологіями. Дочірня компанія GM Defense…

8 години ago