Вт. Жов 22nd, 2024

Нові правила обмеження швидкості в Україні — які штрафи загрожують водіям

З 1 листопада поточного року по всій території України запроваджується нове обмеження швидкості: у всіх населених пунктах водіям буде дозволено розганятися не більше 50 км/год. За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, це рішення спрямоване на підвищення безпеки дорожнього руху під час зимового періоду, коли ризики для водіїв і пішоходів зростають, пише mauto.

Зміни торкнуться ділянок, де раніше дозволена швидкість сягала 80 км/год. Дорожні знаки будуть замінені на нові, що встановлюють обмеження до 50 км/год. У деяких містах, таких як Київ і Дніпро, на деяких ділянках доріг раніше встановлювали знаки для літнього періоду, але з початком зими вони будуть приведені до зимових стандартів.

Штрафи за перевищення швидкості залишаться незмінними і сягають:

  • перевищення на 20-50 км/год — 340 гривень;
  • перевищення на 50+ км/год — 1 700 гривень.

Якщо водій, зафіксований камерами автофіксації, сплатить штраф протягом 10 робочих днів з моменту отримання повідомлення, він може оплатити лише половину його суми. Важливо також пам’ятати, що при несплаті штрафів протягом 15 днів вони збільшуються вдвічі.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post