Нд. Жов 27th, 2024

На продаж виставили незвичайний автомобіль 50-их років від українського майстра (фото)

На аукціоні Mecum у США виставили рідкісну вантажівку White 3000 COE 1951 року, дизайн якої створив український автодизайнер Олексій Сахновський. Цей сідельний тягач має особливу історію, адже його творець походив з української аристократичної родини, інформує mauto.

Мати Сахновського була онукою відомого підприємця Артема Терещенка, а його батько мав родинні зв’язки з Миколою Гоголем та Павлом Полуботком. Після еміграції до Європи через революцію 1917 року, Сахновський став відомим дизайнером автомобілів, працюючи з такими марками, як Packard, Cord, Nash та Austin. Його стиль відзначався авангардним підходом до обтічних форм. З 1935 року він почав співпрацювати з компанією White, створюючи унікальні автобуси та вантажівки, серед яких і White 3000 COE, що випускали з 1949 до 1968 року.

Цей конкретний екземпляр пройшов значний тюнінг. Йому змінили радіаторну решітку, розширили колію та додали нову вантажну платформу.

Салон вантажівки оздобили натуральною шкірою та деревом, встановили кондиціонер, камери і електричні склопідйомники.

У моторному відсіку – 8,2-літровий V8 Chevrolet потужністю 500 к.с., який працює у зв’язці з автоматичною коробкою передач.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post