Categories: Новини

“Автомобіль з крильцями”: на дорогах з’явився незвичайний дорожній знак

Незвичайний дорожній знак, який раніше можна було побачити лише на дорогах Бельгії, зустрічається у кількох інших країнах Європи. Однак в майбутньому такий знак може з’явитися у тому числі й в Україні. Експерти привідкрили завісу таємничості незвичного знаку “автомобіль з крилами”.

Він часто вводить розгублених водіїв в ступор, адже не завжди виходить одразу зрозуміти значення. І лише частково його форма та символи допомагають здогадатися про призначення. Варто звернути увагу, що він має важливе попередження: знак інформує про можливість затоплення дороги, що становить загрозу для автомобілів.

Як застерігають спеціалісти, аквапланування – це дійсно небезпечне явище. Шини втрачають контакт із дорогою через шар води, що накопичується між ними та поверхнею.

Коли протектор шини не здатний відводити воду, виникає так званий “водяний клин”, що призводить до втрати контролю над авто і підвищує ризик аварій. У такій ситуації важливо знизити швидкість, адже “повільніше їдеш – далі доїдеш”.

Через шторм “Борис” у Польщі, Чехії, Австрії, Румунії та Німеччині на деяких ділянках доріг досі залишаються підтоплені місця. Хоча вода вже спала у багатьох регіонах, в низинах все ще можна побачити потоки води, які перетинають дороги. Це створило необхідність попереджати водіїв про небезпеку аквапланування.

Таким чином, білий автомобіль із крилами на блакитному фоні – це важливий знак. Однак багато водіїв ще не знають його точного значення, оскільки він не прописаний у чинних правилах дорожнього руху. Однак в майбутньому такий знак може з’явитися на дорогах різних країн, у тому числі й України.

nikolay

Recent Posts

ТОП-5 найнадійніших дизельних автомобілів з пробігом (фото)

Авторитетний журнал WhatCar? представив рейтинг найнадійніших і безпроблемніших дизельних автомобілів з пробігом. Перераховані моделі можна…

1 годину ago

Kia показала новий недорогий позашляховик Tasman

На початку жовтня корейські ЗМІ повідомили, що компанія Kia офіційно представить новий Tasman, перший пікап…

3 години ago

Фахівці назвали 7 кращих нових бюджетних автомобілів в Україні

Деякі бюджетні моделі автомобілів є привабливими варіантами для українського ринку, оскільки пропонують практичність, економічність і…

4 години ago

Українським водіям назвали копійчану деталь, яка рятує від штрафу в 1 500 гривень

Легкий і доступний кожному спосіб із використанням звичайної канцелярської гумки допомагає водіям уникнути штрафів. Несподівано…

4 години ago

Для збірної України розроблять ексклюзивний автобус

Генеральний директор УАФ "Маркетинг" Артемійс Рябовс розповів про співпрацю з німецьким автогігантом. "Крім Adidas, у…

5 години ago

Водіїв в Україні попередили про штраф за “недокомплектований багажник”: роз’яснення

Представники поліції порадили водіям в Україні регулярно перевіряти вміст багажників своїх авто, щоб бути впевненими…

5 години ago