Ср. Жов 16th, 2024

Продавці б/в автомобілів в Україні знайшли спосіб обійти підвищення податків

На автомобільному ринку України виникла нестабільна ситуація, викликана змінами в законодавстві, які значно ускладнили процес перепродажу уживаних авто. Відповідні нововведення набули чинності 1 жовтня і спрямовані на боротьбу із заниженням вартості машин, через що держбюджет недоотримував значні суми.

Ці зміни завдали удару по так званих “перекупах” – громадянах і організаціях, що спеціалізуються на перепродажі авто- і мототранспорту. Раніше ці суб’єкти користувалися законодавчими лазівками, мінімізуючи податкові виплати. Однак після введення нових правил почалися проблеми: продажі транспорту різко впали, а особи та компанії, які оформляли угоди на суми до ₴10 000, згорнули діяльність.

Однак “перекупи” доволі швидко знайшли спосіб обходу нових правил, почавши використовувати схему, за якої авто оформлюють на родичів або приятелів, які не здійснювали продажів у 2024 році. Такий формат дозволяє уникнути сплати податку на реальну вартість транспортного засобу. Вартість відповідної послуги варіюється в межах ₴2 000-3 500.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post