Пн. Жов 21st, 2024

Фахівці пояснили, скільки можна проїхати на спущеному колесі

Є кілька основних причин, через які з шини може поступово виходити повітря. Найпоширеніші – це проблеми з ніпелем або потрапляння дрібного предмета, наприклад, саморіза, в протектор. У таких випадках колесо спускає повільно, і водій може не відразу помітити проблему, оскільки процес відбувається поступово. Однак важливо знати, як довго можна їхати на спущеній шині без значної шкоди для неї, пише mauto.

За словами фахівців, основна небезпека руху на недостатньо накачаній шині полягає в тому, що її частини, які зазвичай не торкаються дороги, починають активно взаємодіяти з асфальтом. До того ж внутрішня структура шини, зокрема корд, який відповідає за збереження форми, піддається значним навантаженням.

До того ж, їзда на напівспущених колесах погіршує керованість автомобіля і призводить до зростання споживання пального. На високій швидкості існує ризик втрати контролю над машиною навіть на рівній дорозі, а на складних ділянках це в будь-який момент може призвести до ДТП.

Таким чином, їхати на авто зі спущеним колесом не тільки шкідливо, а й дуже небезпечно. За першої можливості його потрібно підкачати і якнайшвидше відвідати шиномонтаж для вирішення проблеми. Але як же бути, коли в авто відсутній компресор або насос?

Якщо шина вже помітно просіла, потрібно визначити її стан. Якщо диск ще не торкається внутрішньої частини, можна спробувати власним ходом доїхати до шиномонтажу, але не більше як на 5-7 км. При цьому рухатися слід на мінімальній швидкості, різко не маневрувати і регулярно зупинятися для перевірки колеса.

Такий підхід допоможе знизити ризик пошкодження покришки і зберегти можливість її ремонту. Однак найкращим варіантом буде замінити спущене колесо на запасне якомога швидше.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post