Ср. Жов 16th, 2024

Експерти пояснили, чому не можна їздити на автомобілі з повним баком

Заправка автомобіля «під зав’язку», на перший погляд, може здаватися вигідною і зручною, але вона несе низку потенційних ризиків. Основні проблеми виникають через можливе порушення роботи клапанів у паливній системі та зростання ризику витоку палива, інформує видання mauto із посиланням на експертів.

Пошкодження клапанів

Сучасні автомобілі мають два важливих клапани в паливній системі. Один з них запобігає витоку палива під час перекидання авто, а інший контролює тиск у баку. Якщо бак переповнений, паливо може потрапити в клапани, що порушує їхню роботу. Це може спричинити витоки пального або інші пошкодження системи.

Неприємний запах у салоні

Коли пальне потрапляє в клапани, це може призвести до появи запаху бензину в салоні, особливо за умови перегрівання бака в спекотну погоду. Такі умови сприяють розширенню палива та підвищенню ризику витоків.

Негативний вплив на екологію та безпеку

Надмірна кількість палива в баку може призвести до надмірного виділення парів бензину в атмосферу, що є шкідливим для екології. Крім того, якщо паливо витече на елементи ходової частини або електричні компоненти, це може призвести до загрози займання.

Водночас, їзда на майже порожньому баку теж небезпечна, адже паливний насос охолоджується бензином. Якщо пального недостатньо, насос може перегрітися і вийти з ладу. Крім того, залишки осаду на дні бака можуть потрапити в систему, що призведе до забруднення паливного фільтра.

Таким чином, важливо дотримуватися балансу і не заправляти автомобіль «через край», а також не допускати повного спорожнення бака, аби уникнути пошкоджень і зайвих витрат.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post