Ср. Жов 16th, 2024

Поліцейські пояснили, коли водії можуть паркуватися на місцях для осіб з інвалідністю

Паркування на місцях для людей з інвалідністю регулюється законом України, і це питання є серйозним з точки зору безпеки та поваги до прав інших учасників руху, пише mauto.

У патрульній поліції наголосили, що місця, позначені спеціальними знаками або розміткою, зарезервовані для водіїв з інвалідністю або тих, хто їх супроводжує, і мають відповідні документи. Якщо водій не має підтверджуючих документів, але паркується на такому місці, йому загрожує штраф у розмірі від 1 020 до 1 700 гривень відповідно до статті 152 Кодексу України.

Важливо, що місця для інвалідів мають бути чітко позначені знаками або розміткою. Якщо знаки чи розмітка відсутні, відповідальність за це лежить на тих, хто обслуговує паркувальні майданчики, і для них передбачені ті ж штрафи. У випадку, коли є лише розмітка, але немає знака, можливі дві ситуації: або обмеження скасовано місцевою владою, але ще не прибрана розмітка, або знак знищений чи ще не встановлений, і тоді водію може загрожувати покарання за порушення правил паркування.

Таким чином, для того щоб уникнути покарання, водіям варто бути уважними та перевіряти як наявність знаків, так і розмітки на місці паркування.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post