Categories: Новини

Коштує $300 000: виявлено 54-річний спорткар Plymouth Road Runner Superbird у новому стані (відео)

У США знайшли добре збережений Plymouth Road Runner Superbird 1970 року. Знамените спортивне авто дуже мало експлуатувалося і виглядає як нове. Про нього розповів у відео на Youtube блогер та колекціонер авто Лу Костабайл.

На одометрі цього Plymouth Road Runner Superbird – усього 46 500 км (28 900 миль). Вияснилося, що це авто було придбане у штаті Огайо в 1970 році, проте невдовзі дилер викупив його назад та демонстрував у шоурумі, аби приваблювати покупців.

Пізніше авто переставили на склад дилера, де його і знайшов колекціонер Боб Дженнінгс, який володіє одразу кількома Plymouth Superbird та їх аналогами Dodge Charger Daytona.

Боб Дженнінг розповів, що Plymouth Superbird 1970 року – капсула часу в гарному стані. У нього рідне лакофарбове покриття без ушкоджень, та й внутрішнє оздоблення чудово збереглося. Довелося лише замінити окремі деталі, які вийшли з ладу через тривалий простій – шини, гумові шланги, дроти, бензобак та амортизатори.

Plymouth Superbird 1970 року – надзвичайно цінна колекційна модель. Екземпляри в гарному стані продають мінімум за 300 000 доларів, а особливо рідкісні версії авто коштують понад мільйон.

Виготовили лише 1920 Plymouth Superbird. По суті, це серійна версія гоночного авто з чемпіонату NASCAR. Це одна з перших серійних моделей з антикрилом.

У лінійці модели існували версії потужністю до 425 сил, проте конкретно цей Plymouth Superbird оснащений 7,2-літровим V8 на 375 к. с. та 3-ступінчастою автоматичною КПП. Він здатен розігнатися до 100 км/год за 6 с і розвинути понад 240 км/год.

nikolay

Recent Posts

Не треба навіть сідати за кермо: в Україні поліція масово штрафує пасажирів автомобілів

Патрульні поліцейські почали активніше штрафувати автолюбителів за порушення, пов’язані з непристебнутими пасками безпеки. Під час…

20 хв. ago

Моторист розповів, скільки двигун може працювати вхолосту без шкоди для себе

Питання роботи двигуна на холостому ходу викликає багато суперечок серед водіїв, але більшість сучасних автомобілів…

2 години ago

Найдешевший кросовер Suzuki Fronx встановив рекорд

Компанія Maruti Suzuki може відзначити черговий успіх. Їх компактний кросовер Suzuki Fronx 2025 подолав позначку…

2 години ago

Автомобілісти в Україні платитимуть новий податок: постанова Кабміну

Першого жовтня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої вдосконалено процедуру комісійної торгівлі транспортними…

4 години ago

У Києві помітили рідкісний шестидверний лімузин (фото)

У столиці «засвітився» рідкісний лімузин, створений на базі седана Volvo 940 зразка 1992 року. Було…

5 години ago

Український всюдихід допомагає ліквідовувати наслідки шаленого урагану в США (відео)

Найбільший і один із найруйнівніших за останні роки ураган «Мілтон» обрушився на американський штат Флорида…

5 години ago