Пн. Жов 14th, 2024

На водійських правах українців з’явилася нова позначка: що вона означає і чим загрожує

Нові водійські посвідчення в Україні тепер містять позначку “78”, яка має важливе значення для водіїв, що здавали іспит на автомобілях з автоматичною коробкою передач. Про це пише видання mauto.

Така позначка з’являється у 12-й графі посвідчення і свідчить про те, що водій має право керувати лише транспортними засобами з автоматичною трансмісією. Відповідно, керування авто з механічною коробкою передач заборонене для власників таких прав, і порушення цієї вимоги може призвести до адміністративного покарання, у тому числі штрафу у розмірі 3400 грн.

Важливо, що це обмеження діє не тільки в Україні, але й визнається в багатьох інших країнах. Тому, якщо український водій із кодом “78” захоче орендувати автомобіль за кордоном, потрібно бути уважним і обирати лише авто з автоматичною коробкою передач.

Крім того, нові посвідчення отримали ряд додаткових функцій, зокрема посилений захист від підробок, а також вказівки на групу крові та резус-фактор, що може бути корисним у разі аварій або інших надзвичайних ситуацій.

Читай mAUTO в google.news та ТЕЛЕГРАМ

By nikolay

Related Post