Пн. Жов 7th, 2024

Шість фраз, які водіям не варто говорити на блокпосту

Через 2,5 роки російського вторгнення блокпости на українських дорогах стали буденністю для водіїв. Незважаючи на це, постійні перевірки можуть викликати у водіїв роздратування і призводити до конфліктних ситуацій із силовиками.

Експерти звертають увагу на необхідність зберігати спокій у такій ситуації і називає шість типових фраз водіїв, які вживати в спілкуванні з поліцейськими або військовими на блокпосту категорично не варто, пише “Твоя машина”.

«Пропустіть мене, я поспішаю!»

Перевірка на блокпосту потрібна не для того, щоб забрати ваш час. І той факт, що ви поспішаєте, не скасовує її необхідності. Якщо ви поспішаєте у справді важливих справах, можна попросити поліцейського прискорити перевірку, але точно не варто вимагати відпустити вас негайно, бо це може призвести до зворотного ефекту.

«Це не ваша справа, що в мене в салоні/багажнику»

Блокпости створюються, зокрема, щоб перевіряти, що водії та їхні пасажири не провозять в автомобілі заборонені предмети. Спроба приховати вміст багажника лише посилить цікавість силовиків.

«Я не буду надавати документи. У мене з ними все гаразд»

Можете не сумніватися, що увага поліції або військових до вас після такої фрази лише зросте. Якщо ви не поспішаєте пред’являти документи, значить, найімовірніше, з ними точно щось не в порядку.

«Я зараз зателефоную впливовим друзям, у вас будуть неприємності»

Якщо вирішили похвалитися перед силовиками своїми знайомствами, будьте готові до того, що вас перевірять «зразково-показово». Ніхто не любить, коли хтось ставить себе вище за інших.

«У нас немає війни!»

Незважаючи на відсутність юридичного стану війни з РФ, в Україні йде повноцінна повномасштабна війна на виживання. У країні діє воєнний стан, який дає силовикам широкі повноваження і обмежує громадян у багатьох правах. Не варто про це забувати, як і провокувати військових, для яких слова про те, що агресія РФ – це не війна, можуть викликати не тільки нерозуміння, а й підозру.

«Я зараз поїду і нічого ви мені не зробите»

Слід пам’ятати, що блокпости обладнуються, зокрема, для пошуку і виявлення ворожих диверсантів. А тому силовики під час здійснення контрольних заходів мають бути максимально пильними. Будь-які «різкі рухи», включно зі спробою виїхати без дозволу, можуть викликати непередбачувану реакцію і призвести до найтрагічніших наслідків.


By nikolay

Related Post