Чт. Жов 3rd, 2024

В Україну привезли легендарний спортивний автомобіль Ford Mustang Shelby Eleanor (фото)

На дорогах України з’явився ще один спорткар Ford Mustang Shelby Eleanor. Як повідомляє mauto, йдеться про одного з найвідоміших представників американського автопрому, який прославився завдяки кримінальному бойовику «Викрасти за 60 секунд» з Ніколасом Кейджем у головній ролі.

Зрозуміло, що це не оригінальний Eleanor, оскільки для зйомок фільму свого часу підготували лише одинадцять екземплярів таких авто, і їхня ціна вимірюється в мільйонах доларів. Але існує чимало копій легендарного купе.

Оригінальний спортивний автомобіль Eleanor створено на базі Shelby GT500 зразка 1967 року, оснащеного бензиновим двигуном V8, який при робочому об’ємі в 7,0 літрів видає 360 кінських сил потужності. Репліки моделі здебільшого будують на основі більш масових і доступних модифікацій «Мустанга», хоча зустрічаються і машини з віддачею в 500-600 к.с.

Раніше в Україні було помічено ще щонайменше два Ford Mustang Shelby Eleanor, але в поле зору вони потрапляють вкрай рідко, вочевидь прикрашаючи приватні колекції.


By nikolay

Related Post