Японська компанія Toyota нещодавно випустила на ринок Індії свій новий купеподібний кросовер Taisor. Після успішного дебюту автомобіль під новою назвою Toyota Starlet Cross став доступний і в Південній Африці. Очікується, що ця модель скоро з’явиться і на інших ринках, що розвиваються. Завдяки своїй вартості Toyota Starlet Cross викликав справжній фурор серед прихильників бренду, ставши одним з найбільш доступних кросоверів у своєму класі. Про це пише mauto.

Toyota Starlet Cross був створений на базі позашляховика Suzuki Fronx. Тепер це авто пропонується як найбюджетніший варіант кросовера від Toyota на південноафриканському ринку. Ціна цієї моделі є конкурентною навіть порівняно з такими автомобілями, як Urban Cruiser та Corolla Cross.

Starlet Cross має наступні габарити: довжина — 3995 мм, ширина — 1550 мм, висота — 1765 мм. Версія, що продається в Південній Африці, оснащена бензиновим двигуном об’ємом 1,5 літра, що розвиває потужність у 105 к.с. Цей двигун може бути скомпонований як з 5-ступінчастою “механікою”, так і з 4-ступінчастим “автоматом”. Даний кросовер має виключно передній привід.

Для порівняння, в Індії представлені додаткові варіанти цієї моделі. Тут можна знайти Starlet Cross з турбованим двигуном об’ємом 1,0 літра, що видає 100 к. с., а також з 1,2-літровим атмосферним мотором потужністю 90 к.с. Щодо трансмісії, індійські покупці можуть вибирати між 5-ступінчастою механічною КПП та 6-ступінчастим “автоматом”.

Стандартне обладнання кросовера включає мультимедійну систему з 7- або 9-дюймовим дисплеєм, порти USB, пристрій для бездротової зарядки смартфонів, до шести подушок безпеки (в стандартній комплектації їх дві), систему клімат-контролю, світлодіодні денні ходові вогні та інше.

Вартість Toyota Starlet Cross на ринку Південної Африки починається з позначки в 359 300 південноафриканських рендів, що в перерахунку становить близько 800 тисяч гривень.