З 26 серпня на дорогах України розпочали роботу 43 нових системи автоматичного контролю за дотриманням правил дорожнього руху. За словами глави департаменту Патрульної поліції Олексія Білошицького, загалом кількість таких пристроїв в країні досягла позначки в 308 одиниць. Про це пише mauto.

Посадовець повідомив, що встановлено 42 нові системи для контролю швидкості автомобілів, а також одну систему, яка додатково фіксуватиме порушення правил руху та зупинки на смугах для громадського транспорту.

За словами Білошицького, 12 таких систем почнуть діяти у Львові та області, шість будуть введені в експлуатацію на Івано-Франківщині, по чотири з’являться на Вінничині та Тернопільщині, по три — у Рівному та Черкасах, по дві — у Волинській та Рівненській областях, і по одній системі буде встановлено у Хмельницькій, Одеській, Житомирській та Миколаївській областях, а також у Білій Церкві, селі Білогородка Київської області та Миколаєві.

Керівник департаменту нагадав, що водії, які перевищують швидкість на понад 20 км/год, можуть очікувати на штраф у розмірі 340 грн, а за перевищення на понад 50 км/год — штраф збільшується до 1700 грн.