Законодавство України дуже швидко оновлюється, тому водіям, які завантажені повсякденними справами, часто важко встигати за всіма змінами. Це може призвести до несподіваних штрафів за порушення, про які вони навіть не здогадувались. Так, юристи звертають увагу водіїв на одну поширену помилку, пов’язану з документами. Про це пише mauto.

Часто водії не беруть до уваги введення нових категорій водійських прав, що стосуються різних типів транспортних засобів. Це може призвести до ситуації, коли вчора вони мали право керувати певним транспортом, а сьогодні це вже заборонено. За керування транспортним засобом без відповідної категорії прав при перевірці передбачено штраф у розмірі 3400 гривень, і не має значення, чи були водії обізнані зі змінами в законодавстві.

Як приклад, водій із категорією “C” може помилково думати, що має право керувати будь-якою вантажівкою. Однак насправді йому дозволено водити лише транспортні засоби з максимальною масою до 7400 кг. Так само власники водійських прав категорії “A” можуть помилково вважати, що вони можуть керувати мопедами або скутерами.