Categories: Новости

Названо ТОП-5 найдовговічніших моделей авто

Експерти iSeeCars проаналізували дані про 402 мільйони легкових автомобілів для створення звіту про найдовговічніші авто у 2024 році. В результаті було сформовано список транспортних засобів, які мають найвищі шанси подолати відстань у 400 000 кілометрів. Про це пише mauto.

Виявилося, що тільки 8,6% автомобілів з усіх досліджених зможуть коли-небудь відобразити такий значний пробіг на своїх одометрах. Однак деякі моделі від Toyota досягають цієї відмітки у чотири рази частіше, ніж інші.

Toyota Tundra визнана абсолютним лідером серед автомобілів з найвищою витривалістю, маючи 36.6% імовірність подолати позначку у 400,000 км. Слідом за нею йде Sequoia, що має 36.4% шанс досягти такого ж пробігу. Ці моделі лише частина рейтингу довговічних авто, де японський бренд Toyota разом зі своїм преміальним брендом Lexus займає лідируючі позиції.

Перші п’ять місць у рейтингу надійності зайняли моделі Toyota: позашляховик 4Runner, пікап Tacoma, та кросовер Highlander, кожен з яких має не менше 26% можливості пройти 400,000 км. Седан Avalon та позашляховик Lexus GX також входять у топ-10, займаючи восьме та дев’яте місця відповідно, тоді як Camry та Prius займають 21-ше та 25-те місця.

Загалом Toyota володіє десятьма позиціями з тридцяти у списку, що є кращим результатом серед конкурентів. Honda разом зі своїм підрозділом Acura займає сім місць у цьому рейтингу, тоді як GM — шість.

Аналіз показує, що позашляховики не лише виглядають надійно, але й сконструйовані для тривалого використання, з більшою ймовірністю подолання великих дистанцій порівняно з седанами. В середньому позашляховики мають 7.8% шанс досягти 400,000 км, тоді як для п’яти найкращих моделей цей показник становить щонайменше 20%, у той час як для середнього седану — лише 5.4%.

Vlad

Recent Posts

Водіїв в Україні можуть штрафувати за пасажирів: кого стосується

В Україні культура використання автомобільних ременів безпеки залишається на дуже низькому рівні. Статистика показує, що…

2 недели ago

ТОП-10 старих авто, які без поломок можуть проїхати понад 500 000 км

Сучасні автомобілі вважаються надійними, якщо вони можуть проїхати 200 000 км без серйозних технічних проблем.…

2 недели ago

Renault здивував: яку цікаву деталь приховує найдешевша модель (фото)

Dacia Sandero 2025 року – це бюджетний хетчбек, який є найдоступнішою моделлю від Renault на…

3 недели ago

На український ринок вийшов новий автомобільний бренд Ineos (фото)

На автомобільному ринку України з’явились позашляховики від нового британського бренду Ineos. Однією з найпопулярніших моделей…

3 недели ago

Уряд готує нові зміни для водіїв: чого очікувати

В Україні найближчим часом очікуються значні зміни у процедурі видачі водійських посвідчень. Законопроєкт №8082, який…

3 недели ago

Поліцейський розповів, на які авто найчастіше звертають увагу патрульні

Зупинка автомобіля поліцією в Україні чітко регламентована і здійснюється лише за наявності певних підстав. Найчастіше…

3 недели ago