Вже шість років Володимир Лутцев, мешканець міста Шостка, присвячує себе розробці електричних автомобілів. Будучи особою з інвалідністю I групи, він одного разу взявся за модифікацію триколісного електричного китайського велосипеда “Мустанг”, адаптувавши його під свої потреби для більш комфортного пересування по місту. Цей проєкт поклав початок його шляху в електромобільній індустрії, пише mauto.

З 2018 року талановитий винахідник втілив у життя чотири унікальні моделі. На додачу до “Мустанга” він у співпраці з колегами-ентузіастами розробив електричний трицикл “Є-шак”. Пізніше було створено й іншу модель. Цьогоріч інноватор презентував своє останнє досягнення — триколісний електромобіль “Пілігрим”.

“Пілігрим” може повністю зарядитися за 6 годин, його батареї достатньо для подолання 100 кілометрів шляху. Проте винахідник амбіційно прагне перетворити його на гібридний транспортний засіб.

“Тобто купив генератор, який видає без конвекції постійний струм 72 вольти для цієї батарейки. Генератор стоятиме ось тут, бензиновий. Тому це гібрид, відстані для нього вже не важливі. Палива залив, акумулятор зарядив і все! І ось сонячна панель ще є. Але сонячна панель для бортової мережі, для 12 вольтів”, — розповів пан Володимир у сюжеті “Північ Медіа”.

Що стосується цікавих особливостей, то сидіння в “Пілігримі” можуть трансформуватися в ліжко. За допомогою спеціального тенту електромобіль може перетворитися на намет, що є надзвичайно зручним для Володимира Лутцева, який захоплюється поїздками на природу.