Пт. Жов 4th, 2024

Українським водіям загрожують нові штрафи у Польщі

Польські депутати ініціювали звернення до міністра цифрової економіки країни з ініціативою закрити лазівку у законодавстві, яка наразі унеможливлює виписування штрафів водіям автомобілів з іноземними номерами за порушення правил паркування. Про це пише mauto.

За інформацією порталу interia.pl, це питання вже на розгляді.

У 2023 році, відповідно до статистики варшавської муніципальної варти, було реєстровано 217 962 випадки порушення ПДР, у зв’язку з чим було видано 16 731 приписів про евакуацію транспортних засобів та заблоковано колеса 10 898 автомобілям.

Представники влади вказують на наступну проблему: водії, які мають авто на іноземних номерах, часто ухиляються від покарання через складнощі з ідентифікацією власника.

Зараз діючі закони дозволяють польським правоохоронним органам вимагати інформацію про водіїв з країн ЄС за допомогою Національного контактного пункту. Проте це стосується лише окремих порушень, таких як перевищення швидкості чи керування без прав.

Паркування у недозволених місцях та їзда по зонах для пішоходів не включені до цього списку.

Депутати пропонують зміни до законів, щоб додати до них штрафи за паркування у недозволених місцях та створити систему штрафів для водіїв з країн поза ЄС.

Вони підкреслюють, що штрафи повинні бути основним інструментом впливу на порушників, а блокування коліс та евакуація авто мають слугувати лише доповненням до них, а не заміною.


By Vlad

Related Post