Пт. Жов 4th, 2024

Вже дає результати: нове ПЗ Hyundai та Kia має зупинити хвилю викрадень авто

Понад рік минув з моменту, коли компанії Hyundai та Kia оголосили про випуск оновлень свого програмного забезпечення, спрямованих на боротьбу з автомобільними крадіжками, що, за повідомленнями CNN, призвело до зниження їх кількості. Про це пише mauto.

З лютого попереднього року автовиробники випустили оновлення у відповідь на десятикратне зростання випадків крадіжок деяких моделей Hyundai та Kia за останні три роки. Така тенденція була спровокована вірусними відео в соціальних мережах, які демонстрували методи викрадення цих транспортних засобів.

Особливу увагу злочинців привертали старі моделі Hyundai та Kia, вироблені до 2023 року, які виявилися надзвичайно вразливими до викрадень. Відповідно до даних HLDI, більш доступні версії цих авто мали механічну систему запалювання з ключем, а не електронну кнопку запуску, що робило їх у два рази більш вразливими до крадіжок, ніж інші автомобілі того ж віку.

Більшість транспортних засобів тих же років оснащені електронними пристроями для запобігання викрадень, такими як іммобілайзери, але деякі моделі цих автомобілів не мають навіть базових систем захисту.

Електронні іммобілайзери працюють завдяки парі чіпів: один вбудований в автомобіль, а інший – у ключі. Вони синхронізують інформацію для перевірки справжності ключа, що гарантує, що він призначений саме для цього авто.

Згідно з останніми даними, з 2020 року по середину 2023 року спостерігається зростання крадіжок автомобілів марок Hyundai та Kia на понад 1000%.

У відповідь на цю проблему Hyundai та Kia запровадили програму безкоштовного оновлення протиугінного програмного забезпечення для деяких старих моделей, починаючи з лютого 2023 року, на загальну суму 200 мільйонів доларів.

Виробники повідомляють, що на сьогоднішній день понад два мільйони автомобілів Hyundai та Kia вже отримали це оновлення.

Рівень викрадень залишається високим

Злочинність у сфері автокрадіжок не знижується, навіть попри новітні заходи безпеки. Згідно з аналізом HLDI, протягом 2023 року лише третина автомобілів була обладнана протиугінним програмним забезпеченням.

Станом на сьогодні приблизно 61% авто марки Hyundai оснащені оновленими системами безпеки, повідомив представник компанії. Однак деякі вразливі моделі Hyundai та Kia не мають потрібного устаткування для встановлення таких оновлень. У відповідь на це Hyundai та Kia пропонують власникам цих моделей використовувати механічні замки керма.

Навіть з новими оновленнями ПЗ, старі моделі Hyundai та Kia продовжують піддаватися викраденням та злому частіше, ніж інші марки.

Представник Hyundai зазначив, що причиною цього може бути неправильне використання власниками нових систем безпеки.

Для ефективної роботи протиугінних систем необхідно блокувати автомобіль за допомогою кнопки на брелоку, а не поворотом ключа у дверному замку.

За словами представника Hyundai, кількість крадіжок автомобілів марок Hyundai та Kia має зменшитися, оскільки все більше транспортних засобів отримують оновлення протиугінного програмного забезпечення. Про це він заявив у інтерв’ю для CNN.


By Vlad

Related Post