Пт. Жов 4th, 2024

За поширене порушення ПДР в українських водіїв відбиратимуть права на 10 років

Незабаром в Україні можуть значно збільшити штрафи за одне з поширених порушень ПДР. Згідно з проєктом закону №11111, який вже подано для розгляду у Верховній Раді, передбачається, що водії можуть бути позбавлені водійських прав на термін аж до 10 років. Про це пише mauto.

Ініціатори нового законопроєкту акцентують увагу на тому, що існує проблема з недотриманням водіями правил дорожнього руху, зокрема, коли вони не надають перевагу в русі спецтранспорту екстрених служб. Часто водії ігнорують автомобілі з увімкненими сиренами та проблисковими маячками, які належать до служб швидкої медичної допомоги, поліції чи МНС. Зараз за подібне порушення передбачений штраф розміром 680 гривень. Однак, враховуючи критичну важливість оперативного прибуття екстрених служб, яке може врятувати чиєсь життя, законодавці вважають це покарання не достатньо жорстким.

Законопроєкт передбачає збільшення штрафів для тих водіїв, які не пропускають спецтранспорт, до суми від 1700 до 2550 гривень за перше таке порушення, а також можливість позбавлення водійських прав на термін до одного року. У випадках, коли поведінка водія становить загрозу для життя або здоров’я людей, або призводить до тяжких наслідків, пропонується штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень із можливістю позбавлення прав на термін від 5 до 10 років.


By Vlad

Related Post