Німецька автомобільна компанія Volkswagen відновила діяльність на ринку Росії, надаючи свої передові технології для авто, які формально належать китайському бренду. За інформацією видання Zeit Online, експерти виявили, що німецькі технологічні рішення можуть бути застосовані в транспортних засобах марки Jetta, що нещодавно з’явилася на російському ринку. Про це пише mauto.

Jetta є частиною FAW Group — великого китайського автовиробника, який є стратегічним партнером Volkswagen і з яким у них навіть створено спільне підприємство.

Volkswagen, яка припинила свою діяльність в Росії невдовзі після початку повномасштабного вторгнення, спростувала звинувачення у відправці продукції на російський ринок, наголошуючи на недостовірності такої інформації.

Однак аналіз дизайну моделей Jetta, доступних для покупки в Росії, показує, що вони дуже схожі до таких моделей Volkswagen, як Tiguan чи Polo.

У травні 2023 року повідомлялося про те, що Volkswagen Group вийшла з російського ринку, продавши свої активи місцевому бізнесмену. Згідно з даними Reuters, вартість угоди склала 125 мільйонів євро.

Також стало відомо, що російська сторона конфіскувала активи Volkswagen, що, як припускають, було зроблено, щоб перешкодити компанії покинути російський ринок.