В Україні найближчим часом можуть внести зміни до законодавства, які передбачають встановлення нових обмежень для автомобілістів. Ці заходи мають на меті зменшити рівень шуму в населених пунктах. Про це пише mauto.

На розгляд депутатів буде представлено новий законопроєкт, що передбачає обмеження на експлуатацію транспортних засобів, котрі створюють високий рівень шумового забруднення.

Це стосується передусім транспортних засобів зі модифікованими вихлопними системами, які видають високий рівень шуму, порушуючи спокій мешканців та викликаючи асоціації зі звуками російських безпілотників типу “Шахед”.

Нові правила передбачають жорсткі заходи стосовно тих, хто їх порушує.

У разі першого порушення водія чекає штраф у розмірі 8500 гривень, а при наступних порушеннях розмір штрафу зростає вдвічі до 17000 гривень.

Ця ініціатива має на меті знизити рівень шуму в населених пунктах, підвищити комфорт життя громадян та забезпечити тишу.

Проєкт закону сприятиме не тільки зниженню шумового забруднення, але й підвищенню культурного рівня водіїв.

Введення таких правил є частиною більшої стратегії поліпшення екологічного стану країни та створення оптимальних умов для життя у міському середовищі.