Дизайнери часто дозволяють собі фантазувати на тему, як би виглядали сучасні моделі автомобілів, які вже давно не випускаються, пише mauto.

Одним із таких є Роман Прядко, який з ентузіазмом малює оновлені версії легендарних «Таврії» та «Славути», а також презентував свій унікальний концепт-кар під назвою Leleka.

Останніми ілюстраціями, присвяченими темі національного автопрому, є концептуальні зображення ЛуАЗа, який отримав назву Mandry 2025, та КрАЗа з назвою Furia.

Автомобіль має стильний дизайн, який поєднує класичні ретро-лінії з характерними рисами сучасних позашляховиків. В концепті можна розгледіти дизайнерські елементи, які нагадують Toyota FJ Cruiser, Land Rover Defender і останню модель Hyundai Santa Fe. Цей оновлений ЛуАЗ сильно відрізняється від свого попередника. Він зберіг хіба що компактні розміри, типові для маленьких позашляховиків.

На перший погляд, автомобіль, створений Романом, ідеально підходить для подорожей по бездоріжжю. Він оснащений високим кліренсом, масивними колесами з офроуд шинами, захисними елементами для фар, даховими рейлінгами та запасним колесом на задніх дверях. На одній з ілюстрацій також зображена драбина для легкого доступу на дах автомобіля.

Модель КрАЗ “Furia”, створена Романом Прядком, ще менше нагадує продукцію Кременчуцького автозаводу. Його творіння — це фан-кар для ралі-рейдів.

Ця машина має ліфтовану підвіску, великі офроуд колеса і кузов, який не характерний для дводверних седанів.

На одній з ілюстрацій також видно невеликий вантажний кузов, що робить його схожим на пікап.

Ці рендери, як і інші роботи Романа, є виключно його особистим баченням дизайну і не пов’язані із заводами-виробниками, відображаючи лише автомобілі з українським брендом.