Часто водії ігнорують такий нюанс, як колір поворотних сигналів в їхніх авто. Проте, згідно з чинними ПДР, патрульні поліцейські мають право накладати штрафи на власників транспортних засобів за використання індикаторів повороту, які не відповідають стандартам. Про це пише mauto.

Згідно з правилами дорожнього руху, індикатори повороту на передній та задній частині транспортного засобу повинні бути жовтого кольору. Проте багато автомобілів американського виробництва, які були імпортовані в останні роки, оснащені червоними поворотниками. Чимало водіїв цих машин нехтують вимогами, що може призвести до накладення значних штрафів.

Встановлення надмірно яскравих фар та заміна оригінальних фар на галогенові, ксенонові чи LED також може стати причиною штрафних санкцій. Такі дії створюють ризик для інших учасників руху, адже яскраве світло може осліпити водіїв, що збільшує небезпеку на дорозі. Покарання може коливатися, починаючи з 510 гривень за перше порушення і закінчуючи вилученням транспортного засобу у випадку повторних правопорушень.

У поліції зазначають, що штрафи за порушення ПДР служать не стільки як покарання, скільки як своєрідна плата за безпеку на дорогах.