В Україні за наклеювання тонувальних плівок на стеклах авто, які не відповідають встановленим нормам, передбачено штраф у розмірі 340 гривень. Відповідно до ПДР, відсоток світлопропускання для лобового скла має становити мінімум 75%, тоді як для передніх бічних вікон – не менше 70%. Щодо заднього скла та задніх бічних вікон, то затемнення для них не нормується, проте забороняється використання плівок з дзеркальним ефектом. Про це пише mauto.

Про це зазначено в пункті 31.4.7 ПДР. «На верхній частині вітрового скла автомобілів і автобусів можуть бути прикріплені прозорі кольорові плівки. Дозволяється застосовувати тоновані стекла (крім дзеркальних), світлопропускання яких відповідає вимогам ГОСТ 5727-88. Дозволяється застосовувати занавіски на бокових вікнах автобусів», – йдеться в правилах.

Відповідно до встановлених норм, мінімальний показник прозорості автомобільного скла, який забезпечує достатню видимість для керманича, повинен становити:

75% для лобового скла;

70% для бічних стекол, що входять до нормативного поля огляду П, який визначає передню оглядовість.

Це означає, що лобове скло повинно мати коефіцієнт світлопропускання 75%, а переднє бічне скло – 70%. Заднє бічне та заднє скло можуть бути тонованими без обмежень, проте використання дзеркальної плівки є неприпустимим.