Український автомобільний ринок поповнився новинкою — гібридним Kia Sportage HEV. Ця модель доповнила популярну лінійку кросовера новою гібридною версією. Завдяки потужній гібридній установці на 230 к.с. цей автомобіль здатен розігнатися до 100 км/год за 8,3 секунди, при цьому середній розхід пального становить лише 6,2 літра на сто кілометрів. Про це пише mauto.

Новий Sportage HEV оснащено силовим агрегатом, який вже випробуваний на Hyundai Tucson. Гібридна система включає 1,6-літровий бензиновий турбодвигун і електричний мотор, що разом видають потужність у 230 к.с. Кросовер доступний тільки з повним приводом та 6-ступінчастою автоматичною КПП.

Цей автомобіль здатен проїхати декілька кілометрів виключно на електротязі, досягаючи верхньої позначки швидкості в 193 км/год. Український ринок пропонує Kia Sportage HEV у комплектації Anniversary Edition за ціною 1 718 255 гривень.

У версію Anniversary Edition входить система безключового доступу, два 12,3-дюймових екрани, внутрішнє оздоблення замшею, двозонний клімат-контроль, задня камера, електропривід дверей багажника, комплекс захисних систем, а також підігрів сидінь та керма.