В  українських автомобілістів невдовзі можуть почати забирати водійські права не тільки через порушення правил дорожнього руху, але й за інші дії, які не стосуються водіння. Закон № 8082, який регулює ці зміни, вже представлений для розгляду у Верховній Раді. Про це пише mauto.

Згідно з запропонованим законопроєктом, особи з боргами по кредитах та ті, хто систематично уникає сплати штрафів і аліментів, можуть втратити право на керування транспортними засобами. Є висока ймовірність, що водіїв про застосовані санкції інформуватимуть прямо на дорозі, коли поліцейські безпосередньо зупинятимуть їх для конфіскації водійських прав.

В Україні нещодавно було запроваджено новий механізм, який обмежує право водіїв керувати транспортним засобом у разі порушення мобілізаційного законодавства. Проте деталі щодо його практичного застосування наразі залишаються незрозумілими. Відомо, що для того, щоб суд міг прийняти рішення про обмеження водійських прав, ТЦК та поліція повинні вжити ряд заходів, щоб довести, що інші методи впливу на особу були неефективні.