Українська влада продовжує вживати заходів для “покращення” життя громадян. Новим “приємним сюрпризом” може стати законопроєкт, який передбачає збільшення вже існуючих та введення нових ставок військового збору, пише mauto

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

“Реалізація положень нового законопроєкту допоможе залучити до держбюджету додаткові 140 млрд грн. Зокрема пропонується встановлення обовʼязку сплати військового збору у розмірі 15% від вартості набутого рухомого майна підприємствами, установами та організаціями, фізичними особами, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України, крім випадків забезпечення легковими автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством”, — зазначив він.

Як приклад, припустимо, ви маєте намір вперше зареєструвати автомобіль вартістю 400 000 грн ($10 000). У такому випадку за послуги в сервісному центрі МВС вам доведеться заплатити 13 105 грн. Ця сума включає:

  • вартість адміністративної послуги – 350 грн;
  • вартість спецпродукції номерного знаку – 350 грн;
  • вартість документів на реєстрацію транспортного засобу – 405 грн;
  • збір на обов’язкове пенсійне страхування при першій реєстрації автомобіля (3% від вартості) – 12000 грн.

У разі схвалення нового законопроєкту загальна сума витрат збільшиться з 13105 грн до 73105 грн, що становить на 60000 грн більше.