Toyota відома як виробник високоякісних авто, які славляться своєю довговічністю. Серед їхнього асортименту особливо виділяється Toyota Corolla – автомобіль, що став одним з еталонів бренду. Сьогодні на ринку представлена 12-та генерація цієї моделі, однак її не можна назвати доступною. Тому видання mauto пропонує звернути увагу на вторинний ринок та розповідає, який рік випуску моделі Corolla варто обрати.

Компанія Toyota постійно вдосконалює модель Corolla. З кожним новим поколінням підвищує планку технологічності, продуктивності та загальних характеристик. Окремі роки випуску цієї моделі вирізняються своєю винятковою надійністю та тривалим терміном служби, отримуючи мінімум скарг та забезпечуючи високий рівень задоволеності серед власників.

В Toyota Corolla регулярно відзначають високу паливну економічність, що є характерною рисою для всіх поколінь моделі.

Згідно з рекомендаціями видання Consumer Reports, рейтинги надійності якого базуються на опитуваннях мільйонів водіїв, на вторинному ринку особливо вигідно купувати моделі Toyota Corolla випуску 2004-2008 та 2009-2013 років, що відповідають дев’ятому та десятому поколінням цього автомобіля.

Corolla 2007 року випуску у рейтингу Consumer Reports отримала високі бали за рівень надійності, оцінений у 5 балів з можливих 5, тоді як загальна задоволеність користувачів склала 4 бали з 5. Це свідчить про високу якість та довговічність цієї моделі, що робить її привабливою для покупки.

Моделі Toyota Corolla, що вироблялися між 2009 та 2013 роками, також отримали позитивні відгуки від Consumer Reports. Седани цих років пройшли оновлення. Вони стали більш просторими, також їх стали оснащувати новим 1,8-літровим чотирициліндровими двигуном, який вирізняється своєю довговічністю та економічністю. Модель 2009 року була оцінена на 4 бали з 5 за надійність, тоді як інші моделі отримали максимальну оцінку.

Однак модель 2009 року не здобула високого балу у рейтингу задоволеності власників, отримавши лише 2 бали з 5. Інші седани цього ж покоління отримали оцінку 3 з 5. Були скарги на підвищене споживання моторного мастила в автомобілі 2009 року. Тому експерти не рекомендують придбання саме цієї моделі.

Фахівці радять звернути увагу на Toyota Corolla 2011 року випуску, яка зарекомендувала себе в рейтингах надійності та отримала високі оцінки від власників.

На українському ринку нова Corolla пропонується за ціною від 935 040 гривень. Автомобіль обладнаний двигуном з потужністю 140 к.с. та витратою палива 4,1 літра на 100 км.