Categories: Новости

Реєстрація автомобілів в Україні відбуватиметься по-новому: що готує Уряд

Верховна Рада України готується розглянути три нові законопроєкти, які мають на меті оптимізувати процес реєстрації автотранспорту. Зокрема, плануються зміни, що вплинуть на діяльність сервісних центрів МВС, які безпосередньо і займаються цією процедурою. Про це пише mauto.

Деталі запланованих нововведень розповів заступник голови МВС України Богдан Драп’ятий. Законопроєкт №9083 пропонує полегшити процес продажу авто з пробігом через спеціалізовані платформи, які виступатимуть в ролі посередників між продавцем та покупцем.

Якщо цей закон все ж приймуть, то власник вживаного автомобіля зможе звертатися до автосалону для зняття транспортного засобу з обліку та отримати гроші або нове авто у разі обміну. Автосалон візьме на себе всі обов’язки, пов’язані з продажем та перереєстрацією автомобіля на нового власника.

“Загалом зазначений законопроєкт незначний за обсягом, але його подальше прийняття і правозастосування прогнозовано спростить роботу для суб’єктів господарювання, які працюють з автомобілями, так й інших юридичних осіб, які мають у власності транспортні засоби”, — зазначив Богдан Драп’ятий.

Що стосується другого законопроєкту №9219, то він передбачає передачу повноважень з реєстрації великогабаритних транспортних засобів, таких як бульдозери та екскаватори, від державних органів до місцевих підрозділів МВС.

Третій законопроєкт №9504 має на меті розширити повноваження сервісних центрів МВС, дозволяючи їм швидко перевіряти інформацію про осіб, які бажають отримати водійське посвідчення, та визначати чи мають вони на це право.

Драп’ятий підкреслив, що завдяки цьому законопроєкту громадяни зможуть ідентифікувати себе за допомогою мобільного додатку «Дія», а всі необхідні дані для отримання водійського посвідчення чи перереєстрації авто будуть автоматично витягуватися з державних реєстрів.

Vlad

Recent Posts

Водіїв в Україні можуть штрафувати за пасажирів: кого стосується

В Україні культура використання автомобільних ременів безпеки залишається на дуже низькому рівні. Статистика показує, що…

3 недели ago

ТОП-10 старих авто, які без поломок можуть проїхати понад 500 000 км

Сучасні автомобілі вважаються надійними, якщо вони можуть проїхати 200 000 км без серйозних технічних проблем.…

3 недели ago

Renault здивував: яку цікаву деталь приховує найдешевша модель (фото)

Dacia Sandero 2025 року – це бюджетний хетчбек, який є найдоступнішою моделлю від Renault на…

3 недели ago

На український ринок вийшов новий автомобільний бренд Ineos (фото)

На автомобільному ринку України з’явились позашляховики від нового британського бренду Ineos. Однією з найпопулярніших моделей…

3 недели ago

Уряд готує нові зміни для водіїв: чого очікувати

В Україні найближчим часом очікуються значні зміни у процедурі видачі водійських посвідчень. Законопроєкт №8082, який…

3 недели ago

Поліцейський розповів, на які авто найчастіше звертають увагу патрульні

Зупинка автомобіля поліцією в Україні чітко регламентована і здійснюється лише за наявності певних підстав. Найчастіше…

3 недели ago