Categories: Новости

У мережі показали відроджений український Daewoo Lanos (фото)

Український автодизайнер Роман Прядко представив у мережі нові рендери відродженої моделі Daewoo Lanos. Презентований віртуальний концепт відображає потенційний вигляд сучасного Lanos, розробленого з урахуванням потреб українських автолюбителів. Про це пише mauto.

З 1998 до 2017 року автомобільний завод ЗАЗ виготовляв модель Ланос, яка спочатку носила ім’я Daewoo, а з 2002 року також випускалася під брендом Chevrolet. Протягом декількох років, а саме з 2006 по 2011, Ланос утримував лідируючі позиції за продажами серед нових авто на території України. На сьогодні ця модель регулярно потрапляє у топ-5 найбільш затребуваних автомобілів на вторинному ринку країни. Ланос пропонувався в декількох типах кузова: седан, хетчбек, фургон та навіть пікап.

У сучасних умовах, коли Україна знаходиться у стані війни з РФ, виробництво автомобілів у Запоріжжі призупинено. Тільки на заводі “Єврокар” у Закарпатській області триває виготовлення декількох моделей Skoda, які складають з  машинокомплектів.

Поступово після перемоги над агресором існує можливість відновлення роботи Запорізького автозаводу та повернення до виробництва автомобілів. Зокрема в Україні вже розпочато процес відродження бренду ЛуАЗ. Компанія Luaz Motors працює над створенням електричних пікапів LUAZ, які базуються на китайських електромобілях. Наприклад, модель “Фермер” від ЛуАЗ має схожість з китайським електропікапом EEC L7e.

Можливо в майбутньому відбудеться відродження не тільки ЛуАЗ, але й ЗАЗ, а також запуск нової версії Daewoo Lanos для українського ринку. У цьому контексті можуть бути корисними віртуальні проєкти дизайнера Романа Прядка, який у 2024 році представив концепт нового покоління Lanos та його спортивну версію S-Line.

Ця версія відзначається унікальними деталями, такими як бампери, решітка радіатора, накладки на пороги, колісні диски, гальмівні супорти, дифузор, логотип S-Line на кузові та в салоні, спортивні сидіння, оббивка салону, модернізована підвіска та знижений кліренс.

Дизайнерський концепт Daewoo Lanos S-Line вражає своїм зовнішнім виглядом, однак інтер’єр автомобіля залишається невідомим. Новий Lanos S-Line має стильний та сучасний дизайн, і, на нашу думку, лише оптика потребує невеликих доопрацювань.

Vlad

Recent Posts

Водіїв в Україні можуть штрафувати за пасажирів: кого стосується

В Україні культура використання автомобільних ременів безпеки залишається на дуже низькому рівні. Статистика показує, що…

3 недели ago

ТОП-10 старих авто, які без поломок можуть проїхати понад 500 000 км

Сучасні автомобілі вважаються надійними, якщо вони можуть проїхати 200 000 км без серйозних технічних проблем.…

3 недели ago

Renault здивував: яку цікаву деталь приховує найдешевша модель (фото)

Dacia Sandero 2025 року – це бюджетний хетчбек, який є найдоступнішою моделлю від Renault на…

3 недели ago

На український ринок вийшов новий автомобільний бренд Ineos (фото)

На автомобільному ринку України з’явились позашляховики від нового британського бренду Ineos. Однією з найпопулярніших моделей…

3 недели ago

Уряд готує нові зміни для водіїв: чого очікувати

В Україні найближчим часом очікуються значні зміни у процедурі видачі водійських посвідчень. Законопроєкт №8082, який…

3 недели ago

Поліцейський розповів, на які авто найчастіше звертають увагу патрульні

Зупинка автомобіля поліцією в Україні чітко регламентована і здійснюється лише за наявності певних підстав. Найчастіше…

3 недели ago