Categories: Новости

Рідкісний покинутий автомобіль Ford GT завівся після 15 років простою (відео)

За два короткі модельні роки компанія Ford виготовила лише 4038 автомобілів Ford GT першого покоління. Цього було достатньо, щоб закріпити за цим американським суперкаром з синім логотипом статус справді особливого серед ентузіастів. Через таку обмежену кількість випущених автомобілів сумно бачити, що не всі екземпляри мали достойне життя після виходу з заводу, пише mauto.

YouTube-канал VINWiki знайшов покинутий GT, який протягом 15 років пропадав у гаражі, потребуючи величезної кількості дезінфікуючих засобів та мила для очищення.

Хоча інтер’єр машини покрився пліснявою на більшій частині приладової панелі та сидінь, 5,4-літровий V-8 двигун із наддувом все ще запускається та працює. Однак його робота далека від ідеальної. Вихлоп звучить нерівно та задушено, і, скоріш за все, автомобіль потребує серйозного налаштування після тривалого простою.

Мастило та паливо давно зіпсувалися, проте є висока ймовірність, що свічки запалювання залишилися оригінальними. Це лише початок довгого переліку можливих проблем. Той факт, що двигун V8 взагалі заводиться і працює, є позитивним знаком для його майбутнього відновлення, але він вже немає заявленої потужності. Автомобіль навіть не в змозі самостійно заїхати на евакуатор.

Перший GT, який з’явився на ринку у 2005 році, мав потужність 550 кінських сил і розганявся до 60 миль (96 км на годину) за трохи більш як 3 секунди. Ford оснастив його 6-ступінчастою механічною КПП, розташованою між двигуном та задніми колесами. Це дозволяло цьому купе конкурувати з такими марками, як Porsche і Ferrari.

Відновлення даного GT – лише старт його нового життя. Автомобіль буде повністю оновлено, починаючи з трансмісії, а потім його ретельно відмиють. Незважаючи на те, що інтер’єр у жахливому стані, очищення виправдане, адже це допоможе повернути колишню славу одному з небагатьох GT першого покоління.

Vlad

Recent Posts

Водіїв в Україні можуть штрафувати за пасажирів: кого стосується

В Україні культура використання автомобільних ременів безпеки залишається на дуже низькому рівні. Статистика показує, що…

2 недели ago

ТОП-10 старих авто, які без поломок можуть проїхати понад 500 000 км

Сучасні автомобілі вважаються надійними, якщо вони можуть проїхати 200 000 км без серйозних технічних проблем.…

2 недели ago

Renault здивував: яку цікаву деталь приховує найдешевша модель (фото)

Dacia Sandero 2025 року – це бюджетний хетчбек, який є найдоступнішою моделлю від Renault на…

3 недели ago

На український ринок вийшов новий автомобільний бренд Ineos (фото)

На автомобільному ринку України з’явились позашляховики від нового британського бренду Ineos. Однією з найпопулярніших моделей…

3 недели ago

Уряд готує нові зміни для водіїв: чого очікувати

В Україні найближчим часом очікуються значні зміни у процедурі видачі водійських посвідчень. Законопроєкт №8082, який…

3 недели ago

Поліцейський розповів, на які авто найчастіше звертають увагу патрульні

Зупинка автомобіля поліцією в Україні чітко регламентована і здійснюється лише за наявності певних підстав. Найчастіше…

3 недели ago