На рубежі 80-х і 90-х років автомобільна промисловість СРСР активно експортувала машини до різних країн світу. Одним з таких авто був хетчбек українського виробництва ЗАЗ-1102 «Таврія». Про це пише mauto.

У 1990-х роках автомобіль ЗАЗ-1102 «Таврія» йшов на експорт до кількох європейських країн, таких як Франція, Греція, а також до країн Латинської Америки. Цікаво, що на деяких автомобільних ринках він був представлений під брендом Lada.

У кінці XX століття автомобілі під маркою Lada активно продавалися в Чилі. На той час в країні існувала невелика дилерська мережа Lada Chile.

У зв’язку з тим, що машини під брендом ЗАЗ були практично невідомі за межами СРСР, радянські маркетологи вирішили використати вже відому марку Lada для продажу автомобілів інших виробників. На той момент Lada була добре відома серед автолюбителів.

Ця обставина пояснює присутність червоно-білого логотипу Lada на рекламному плакаті моделі «Таврія» в Чилі. Фотографію плаката опублікували на чилійському автопорталі VeoAutos.cl.

Також відомо, що до Чилі йшли на експорт лише базові 3-дверні моделі автомобілів у кузові хетчбек з бензиновим двигуном об’ємом 1,1 літра потужністю 53 к. с.

Навіть використання відомої марки не призвело до значного зростання продажів. За період з жовтня 1990 року по листопад 1991 року в країні було продано лише 1595 автомобілів. Крім того, бренд Lada теж не зміг завоювати популярність в Чилі й остаточно покинув цей ринок у 1998 році.