У Києві загострилася проблема дефіциту таксистів через страх мобілізації. Ця ситуація стала особливо відчутною після вступу в силу 18 травня нового закону, який посилює мобілізаційні заходи. Про це пише mauto.

В коментарі для LIGA.net генеральний директор служби перевезень Transflot Віктор Федосюк повідомив про серйозне зменшення кількості водіїв.

Він зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення РФ кількість водіїв скоротилася на 80%. Останнім часом ситуація погіршилася ще більше, оскільки водії все рідше беруть замовлення через побоювання мобілізації. За словами Федосюка, знайти водія стало важче, особливо вдень, адже багато перевізників обмежують свої робочі години до ранку та вечора.

Дані компанії «Беспалов ЛАБ» свідчать про тенденцію до зниження трафіку в українських містах на 1-8% у другій половині травня. Transflot навіть зіштовхнувся з проблемою мобілізації водія прямо під час його роботи, що викликало додаткові занепокоєння серед працівників.

Федосюк передбачає подальше погіршення ситуації після 16 липня, вважаючи, що на маршрути виходитимуть переважно водії молодше 25 або старше 60 років. Компанія вже почала шукати молодших співробітників, щоб хоч якось розв’язати проблему.

Втім, не всі учасники ринку відчувають однаковий вплив мобілізації. Так,  компанія Uklon повідомила, що не зафіксувала значних змін в активності своїх партнерів після впровадження нового закону про мобілізацію.